Suroviny
- smetana ke šlehání 750 ml
 - cukr krystal 105 g
 - vanilkový lusk
 - plátková želatina 4,5
 - jahody 300 g
 - maliny 150 g
 - med 1 ML
 - limetková šťáva 1 PL
 - máta
 
Postup
- Připravíme želatinu dle návodu. Smetanu, cukr a semínka vanilkového lusku dáme do rendlíku a zahřejeme těsně pod bod varu. Jakmile bude směs ohřátá na požadovanou teplotu, odstavíme rendlík z plotny.
 - Nabobtnalou želatinu vyždímáme a pečlivě rozmícháme v ohřáté smetaně. Směs můžeme nalévat do servírovacích mističek, které pak nejlépe přes noc umístíme do ledničky, minimálně však na 4–5 hodin.
 - Rozmixujeme všechny ingredience na ovocný přeliv, kterým pak přelijeme ztuhlé panna cotty. Nakonec vše dozdobíme čerstvými jahodami, malinami a mátou.
 
Autor receptu: Petr Karbowiak