Suroviny
- smetana ke šlehání 750 ml
- cukr krystal 105 g
- vanilkový lusk
- plátková želatina 4,5
- jahody 300 g
- maliny 150 g
- med 1 ML
- limetková šťáva 1 PL
- máta
Postup
- Připravíme želatinu dle návodu. Smetanu, cukr a semínka vanilkového lusku dáme do rendlíku a zahřejeme těsně pod bod varu. Jakmile bude směs ohřátá na požadovanou teplotu, odstavíme rendlík z plotny.
- Nabobtnalou želatinu vyždímáme a pečlivě rozmícháme v ohřáté smetaně. Směs můžeme nalévat do servírovacích mističek, které pak nejlépe přes noc umístíme do ledničky, minimálně však na 4–5 hodin.
- Rozmixujeme všechny ingredience na ovocný přeliv, kterým pak přelijeme ztuhlé panna cotty. Nakonec vše dozdobíme čerstvými jahodami, malinami a mátou.
Autor receptu: Petr Karbowiak