Suroviny
Postup
- Panenku zbavíme nečistot a nakrájíme na špalíčky. Naložíme panenku do worcestrové a sójové omáčky, přidáme bylinky, sůl, pepř a dolejeme olejem. Na pánvi si necháme rozpustit máslo.
- Na rozpálenou pánev s máslem přidáme panenku a osmahneme ji ze všech stran. Osmahlou panenku zabalíme do slaniny a zalijeme máslem z pánve. Vložíme do trouby a necháme dojít na 170 °C zhruba 15 minut.
Brambory
- Brambory oloupeme a nakrájíme na požadovaný tvar. Do hrnce vlijeme vodu a přidáme brambory. Vaříme do měkka, můžeme zkontrolovat nabodnutím na vidličku.
- Brambory scedíme. Rozehřejeme si máslo na pánvi a brambory osmahneme ze všech stran.
Špenátové lůžko
- Špenát si vložíme do cedníku a prolejeme ho vroucí vodou, poté ho přendáme do misky se studenou vodou a ledem a necháme odpočinout. Na pánev vložíme máslo s česnekem a čekáme, než máslo povolí.
- V míse na šlehání si připravíme 4 žloutky a za stálého míchání přiléváme obsah pánve. Odpočatý špenát zbavíme přebytečné vody a dáme do mísy s vyšlehanými žloutky. Promícháme.
Autor receptu: Jan Runštuk