Suroviny
- olivový olej 2 PL
- tyrolský uzený špek 250 g
- česnek 4 stroužky
- mrkev 1
- cibule 1
- fenykl
- řapíkatý celer
- cuketa
- bobkový list 1
- tymián 2 snítky
- rajčatový protlak (koncentrovaný) 2 PL
- kuřecí vývar 1,5 l
- rajče 2
- kapustičky
- Bazalkové pesto
- mozzarella
- sůl
- pepř
Postup
- Tři minuty opékáme špek, přidáme česnek, cibuli, bobkový list, tymián a necháme provonět. Poté přidáme mrkev, fenykl, celer a restujeme cca 7 minut. Vmícháme protlak, vývar, rajčata a přivedeme k varu.
- Ke konci přidáme kapustu, necháme změknout „na skus“. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s plátkem mozzarelly, pestem a lístečkem bazalky.
Autor receptu: Dominika Sedláčková