Těsto
- listový špenát 100 g
- vejce
- cukr krupice 40 g
- olivový olej 40 ml
- špaldová hladká mouka 75 g
- prášek do pečiva 1 ML
- sůl 1/4 ML
- citronová kůra 1 ML
Krém
- moučkový cukr 1 PL
- smetana ke šlehání 50 g
- mascarpone 60 g
- borůvky hrst
Postup
- Špenát omyjeme a rozmixujeme na drť, troubu zapneme na 180 °C a vyložíme na plech muffinové formičky, těsto vyjde na 6–7 košíčků (2 muffiny na osobu).
- Vejce vyšleháme s cukrem do vysoké světlé pěny (5 minut) a do ní zašleháme olej. Mouku promícháme s kypřicím práškem a solí. Moučnou směs pak s rozmixovaným špenátem vmícháme do vajec vyšlehaných s cukrem a olejem. Přimícháme citrónovou kůru.
- Těsto rozdělíme do formiček, pečeme 20 minut. Mascarpone, šlehačku a cukr vyšleháme a necháme ztuhnout v lednici. Dva vychladlé muffiny rozmačkáme na kusy, zbylé muffiny seřízneme nožem narovno a nastříkáme na ně pomocí cukrářského sáčku krém, na něj pak nasypeme rozdrcené muffiny a dozdobíme borůvkami.
Autor receptu: Kateřina Petrová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!