Suroviny
- vepřové maso 2 balení
- cibule 3
- barevné papriky
- mražená zelenina typu wok
- rýže 1 balení
- koření na čínu
- arašídy
- piniové oříšky
- sójová omáčka
- sladká chilli omáčka
- sůl
- pepř
Postup
- Uvaříme rýži a propláchneme ji v horké vodě, necháme v hrnci, aby nevychladla. Nakrájíme maso na malé kousky (nudličky), barevné papriky a cibule nakrájíme na kostičky a necháme bokem v misce. Necháme si rozmrazit zeleninu. Na pánev dáme trochu oleje a opečeme cibuli a maso, které malinko podlijeme sójovou omáčkou.
- Až bude maso šťavnaté a téměř hotové, přidáme další nakrájenou cibuli, připravenou zeleninu a chvilku mícháme. Dále přidáme nakrájené papriky. Papriky nesmíme moc dlouho ohřívat, ať jsou křupavé a moc nezměknou. Na závěr přidáme sladkou chilli omáčku, jemně rozdrcené arašídy, v celku piniové oříšky a podáváme na talíř.
Autor receptu: Miroslav Bárta