Máslová dýně s parmazánem
Kuřecí kousky v levanduli
- kuřecí stehenní řízek 1 kg
- levandule (lístky) 1 PL
- rozmarýn 1/2 PL
- tymián 1/2 PL
- česnek 2 stroužky
- olivový olej 50 ml
- citronová šťáva 3 PL
- med 1 PL
- růžové víno 150 ml
- chilli vločky
- sůl
- pepř
Postup
Máslová dýně s parmazánem
- Na olivovém oleji osmažíme cibulku, česnek, přidáme dýni, zalijeme vodou, přidáme koření a dusíme, dokud nebude dýně měkká a skoro všechna voda se nevydusí.
- Nakonec přidáme máslo a parmazán.
Kuřecí kousky v levanduli
- Ze všech ingrediencí uděláme marinádu, vložíme kuřecí maso a pečeme na 160 °C asi 2 hodiny.
- Poté přidáme na 220 °C, aby marináda na mase zkaramelizovala.
Autor receptu: Martina Pithartová