Suroviny
- filet z lososa 750 g
- olivový olej 2 PL
- citrón 1
- sůl
- pepř
Hráškové pyré
- mražený hrášek 500 g
- máslo (bezlaktózové) 50 g
- kokosové mléko 100 ml
- microgreens
- sůl
- pepř
Postup
Kořenová zelenina
- Očistíme a nakrájíme zeleninu. Mrkev, petržel oloupeme a společně s batáty nakrájíme na stejně velké hranolky. Přendáme mrkev a petržel na plech vyložený pečicím papírem. Pokapeme kokosovým olejem, přidáme bylinky, sůl a pepř.
- Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 25–30 minut. Batáty přidáme na cca 20 minut. Vše pečeme, dokud zelenina nezměkne.
Hráškové pyré
- Hrášek dáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 5 minut, aby byl měkký, ale zachoval si barvu.
- Poté ho slijeme a ihned vložíme do mixéru spolu s máslem a kokosovým mlékem. Přidáme špetku soli a pepře.
Losos
- Filet lososa naporcujeme na pět částí, položíme na plech vyložený pečicím papírem, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou.
- Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
Servírování
- Na talíř nejprve naservírujeme hráškové pyré, vedle něj pečenou kořenovou zeleninu, batáty a filet lososa.
- Přidáme nakrájený citron.
Autor receptu: Lucia Molčányiová „Ginger“
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!