Suroviny
- višně 250 g
- červené víno 100 ml
- cukr 50 g
- med
- máslo plátek
Omáčka
- mango (mražené) 250 g
- meduňka hrst
- pomeranč 2
- mascarpone 250 g
- smetana 150 ml
- mák (modrý mletý) 5 PL
- med 1 PL
- mák (bílý) 50 g
- kakaové boby 50 g
- Kokosový olej 2 PL
- sůl
- konopné semínko 50 g
- lyofilizované maliny 20 g
- lyofilizované borůvky 20 g
- hořká čokoláda 200 g
- máslo 200 g
- sůl
- vejce 3
- hladká mouka 3 PL
Postup
- Bílý mák namočíme přes noc do vody, slijeme a necháme oschnout. Čokoládu s máslem rozehřejeme ve vodní lázni, a když je hmota tekutá a lesklá, odložíme ji, aby vychladla. Vejce s cukrem vyšleháme do pěny.
- Mouku, prášek do pečiva a kakao zlehka promícháme, přidáme do vajec s cukrem. Zapracujeme s co nejméně vzduchu.
- Brownies pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 30 minut.
- Mascarpone vymícháme s ručním šlehačem, smetanou, medem, mákem do hladkého krému. Tím zdobíme.
- Dozdobíme lyfolizovanými malinami nebo borůvkami.
Autor receptu: Pierre Cédrick Klimeczek