Karelslaw
- mrkev 140 g
- jarní cibulka 60 g
- sušené rozinky 120 g
- arašídy (nesolené) 120 g
- kari koření 1 PL
- bílé zelí 550 g
- majonéza 240 g
- sůl 1/4 ML
Vepřová panenka
- vepřová panenka
- olej
- směs koření (paprika, černý pepř, koriandr, česnek, sušený nebo čerstvý zázvor, chilli)
Pečené batáty
Postup
Vepřová panenka
- Vepřovou panenku očistíme a v celku nebo naporcovanou ji naložíme do připravené marinády, která je tvořena z oleje, soli a oblíbeného koření, v našem případě to byla paprika, černý pepř, koriandr, rozmačkaný česnek, sušený nebo čerstvý zázvor a chilli (poměry dávám vždy jen podle chuti, je to na vás: někdo má rád víc česneku, jiný ho zase nemusí atd.). Nejlepší je maso naložit alespoň 12 hodin před grilováním.
- Venkovní gril rozpálíme na co nejvyšší teplotu a na rošt vložíme celou panenku, kterou necháme zprudka opéct ze všech stran. Poté ihned oheň stáhneme a necháme ji hezky dojít. Čas psát nebudu, protože každý gril griluje jinak a gril master určitě ví, jak. Důležité je panenku nevysušit.
Karelslaw
- V tomto případě používáme pouze mixér, ale samozřejmě si můžete ingredience nakrájet nebo nastrouhat. Do stolního mixéru vložíme kousky mrkve (cca 4 cm), jarní cibulku, rozinky a arašídy.
- Nasekáme a směs vysypeme do připravené mísy. Následně do mixéru vložíme kari, zelí nakrájené na proužky a majonézu, vše nasekáme a následně přesypeme do mísy s předchozími surovinami. Vše důkladně promícháme a dáme do lednice odležet.
Batáty
- Batáty umyjeme, nakrájíme na cca centimetrové plátky, které vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme olejem, posypeme kořením a dáme péct do předehřáté trouby na cca 20 minut.
- Teplotu nastavuji podle toho, jak na ně spěchám. Občas je zkontrolujte, aby se nerozpekly na kaši anebo nepřipálily.
Autor receptu: Filip Jankovič
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!