Suroviny
- jablka Granny Smith 4-5
- citronová šťáva
- cukr krupice 200 g
- máslo 40 g
- jablečná šťáva 400 ml
- skořice
- tučný tvaroh 2 vaničky
- smetana ke šlehání 250 ml
- vanilkový lusk
- moučkový cukr
- karamelové sušenky
Postup
- Jablka oloupeme a nakrájíme na menší kostičky. Silně je pokapeme citrónovou šťávou. V rendlíku si rozpustíme krupicový cukr na jantarově zbarvený karamel. Přidáme máslo a po rozpuštění vlijeme horkou jablečnou šťávu.
- Necháme rozpustit karamel a přidáme jablka. Posypeme skořicí a necháme dusit. Směs pak necháme zcela vychladnout.
- Tvaroh si ušleháme se smetanou, přidáme vanilková semínka z lusku a decentně cukru.
- Sušenky si rozmixujeme v mixéru.
- Dezert vrstvíme do hezkých skleniček. Začínáme krémem, sušenkami, jablky a pak dáme opět krém. Opakujeme několikrát. Dáme do lednice a necháme vychladit. Dezert je chuťově ideální, když se pár hodin nechá uležet.
Autor receptu: Tereza Zedníčková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!