Korpus
- máslové sušenky 200 g
- rozpuštěné máslo 100 g
Krém
- měkký tvaroh 500 g
- smetana ke šlehání 250 ml
- moučkový cukr 100 g
- vanilkový cukr 1 balíček
- jahody 100 g
Vrchní vrstva
- jahody 300-400 g
- čokoládová poleva
Postup
Korpus
Sušenky rozdrťte najemno (např. v mixéru nebo válečkem).
Smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs natlačte na dno dortové formy a dejte vychladit.
Krém
Ušlehejte smetanu do tuha. V jiné míse smíchejte tvaroh, cukr a vanilkový cukr.
Do směsi jemně vmíchejte ušlehanou šlehačku a jahody omyté a nakrájené najemno. Krém nalijte na sušenkový základ a uhlaďte.
Vrchní vrstva
Jahody omyjte, očistěte a nakrájejte na plátky. Rozpusťte polevu v horké parní lázni a nalijte navrch.
Naskládejte jahody na polevu. Nechte ztuhnout v lednici.
Autorka receptu: Beáta Králová