Suroviny
- rýže ((nebo dvě odměrky do rýžovaru)) 2 sáčky
- tofu (marinované) 2 balení
- kukuřice 1 konzerva
- hrášek 1 konzerva
- sušená rajčata 1 sklenice
- balkánský sýr 1
- parmazán 1
- teriyaki omáčka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup
- Propláchnutou rýži vaříme v rýžovaru. Rýže tak zůstane dlouho ohřátá. Nakrájíme tofu na kostičky a začneme ho smažit na olivovém oleji, dokud nebude mít křupavější krustu. Nakrájíme balkánský sýr a přidáme ho k tofu, aby se roztavil.
- Poté přidáme uvařenou rýži a půl hrnku obyčejné vody. Přidáme teriyaki omáčku, sójovou omáčku, sůl a pepř. Vše důkladně promícháme.
- Otevřeme konzervy s hráškem a kukuřicí a přidáme je spolu se sušenými rajčaty do směsi. Vše důkladně promícháme a servírujeme posypané nastrouhaným parmezánem.
Autor receptu: Jan Veselý
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!