Suroviny
- žlutý meloun 1-1,2 kg
- prosciutto crudo 150-200 g
- rukola 100 g
- mini mozzarella 250 g
- bazalka
- olivový olej 3-4 PL
- citronová šťáva 2 PL
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- med volitelné
Postup
- Meloun oloupeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na měsíčky nebo kostičky (případně můžeme použít lžíci na tvoření kuliček). Rukolu nebo polníček opláchneme a necháme okapat.
- Mozzarellu slijeme a necháme chvíli okapat – pokud máme větší koule, nakrájíme je na menší kusy. Na velký talíř nebo servírovací mísu rozložíme rukolu jako základ. Přidáme meloun a mozzarellu, navrch naaranžujeme natrhané plátky prosciutta (můžeme je jemně srolovat).
- Pokapeme vše olivovým olejem a citronovou šťávou nebo balzamikem, podle chuti dosolíme a opepříme. Na závěr přidáme lístky bazalky a případně pár kapek medu, pokud chceme sladší tón.
Autor receptu: Rosie
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!