Suroviny
- mražený hrášek 2 balení
- máslo 80 g
- bílá cibule 2
- brambory 3
- slanina 1
- smetana 1 balení
- sůl
- pepř
Postup
- Nakrájíme cibuli najemno. Nakrájíme brambory na kousky a přidáme je k cibuli. Nakrájíme krutony a dáme je péct do trouby, dokud nebudou zlatavé a křupavé. Rozehřejeme máslo na pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli a restujeme, dokud nezměkne. Přidáme nakrájené brambory a po chvíli také obě balení hrášku.
- Zalijeme převařenou vodou z konvice, aby byla voda nad hráškem. Vše vaříme přibližně 15 minut, dokud nejsou brambory měkké. Poté přidáme sůl a pepř podle chuti. Polévku rozmixujeme do hladka a poté ji přecedíme, aby byla jemná. Do hotového krému přidáme smetanu a krátce povaříme, aby se vše spojilo.
- Slaninu dáme na velkou pánev a necháme ji smažit bez tuku, dokud nezezlátne. Upečené krutony dáme do misky a na talíři je přidáme k hráškovému krému. Na vrch položíme osmaženou slaninu.
Autor receptu: Jan Veselý
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!