Dip
- mražený hrášek 500 g
- máslo 50 g
- mátový čaj
- balkánský sýr 50 g
- sůl 1 ML
- pepř
Nachos
- kukuřičná mouka 150 g
- hladká mouka 150 g
- olej 50 g
- voda 2 panáky
- sůl 1,5 ML
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na nachos. Všechny ingredience smícháme a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme hodinu odpočívat v lednici. Poté ho rozválíme na pomoučeném plátu a přesuneme na pečicí papír potřený olejem.
- Potřeme olejem i placku z těsta a příborovým nožem vykrojíme trojúhelníky. Pečeme na 190 °C asi 15 minut.
- Uvaříme si silný mátový čaj, stačí 1 dcl. Na mírném plameni rozehřejeme máslo, přidáme mražený hrášek a sůl a necháme pod poklicí ohřát. Poté přesypeme do nádoby vhodné k mixování a necháme vychladnout.
- Po vychladnutí přidáme pepř, vychladlý čaj a rozmixujeme. Podáváme posypané balkánským sýrem.
Autor receptu: Veronika Pourová