Suroviny
- hovězí žebro 500 g
- morková kost 2
- cibule 2
- celer 250 g
- mrkev 150 g
- petržel 250 g
- černý pepř 10 ks
- nové koření 5
- bobkový list 2
- libeček
- česnek
- pórek 1
- voda 4 l
- sůl
Domácí nudle
- hrubá mouka 160 g
- vejce 1
- voda 2 PL
- sůl
Postup
- Maso osolíme, opepříme, dáme na pekáč, přidáme cibuli, česnek, kořenovou zeleninu a pečeme 20 minut. To vše vložíme do 4 litrů studené vody do hrnce a přidáme koření.
- Vaříme cca 6 hodin na mírném plamení, sbíráme kal. Vše pak scedíme, maso i zeleninu nakrájíme nadrobno.
Domácí nudle
- Mouku prosejeme do misky, uděláme dolík, do kterého vyklepneme vejce, přidáme špetku soli a 2 lžíce vody. Těsto rozválíme, zabalíme do folie a dáme do lednice na 30 minut.
- Pak rozválíme suché těsto, nařežeme na pásky a necháme usušit. Pak nakrájíme na tenké nudle a dáme znovu sušit, prohazujeme, aby se neslepily.
Autor receptu: Miloslav Milička