Suroviny
- hovězí maso ((přední, ořez)) 300 g
- hovězí vývar 1 l
- brambory 250 g
- cibule 1
- česnek 2 stroužky
- sádlo 1 PL
- rajský protlak 1 PL
- mouka 2 PL
- majoránka 1 PL
- sladká paprika 1 PL
- drcený kmín 1 ML
- sůl
- pepř
Postup
- Cibuli nakrájíme najemno a opečeme ji na sádle. Přidáme maso nakrájené na kostky, sůl, pepř a kmín a dusíme, dokud maso pouští šťávu. Poté přidáme mletou papriku a hladkou mouku a po chvíli i hovězí vývar.
- Až vývar začne vřít, přidáme nakrájené oloupané brambory, utřený česnek a vaříme 15 minut. Poté přidáme čerstvou majoránku a vaříme ještě 5 minut.
- V každém bochníku chleba vyřízneme díru, nalijeme do ní polévku a podáváme.
Autor receptu: Michal Šamko
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!