Suroviny
- bílé fazole 425 ml
- červené fazole 425 ml
- pórek
- květák
- zelené fazolové lusky
- kapustičky
- mrkev
- bujón 1 kostka
- brambory 2
- hladká mouka 300 g
- vejce 1
- polévkové koření 2-3 ML
- červená paprika 2-3 ML
- cibule 1
- olej
- sůl
- pepř
Postup
- Do hrnce dáme vodu, fazole a na menší kousky pokrájenou všechnu zeleninu, přidáme kostku bujónu, polévkové koření, sůl, pepř a vaříme na mírném ohni. Mezitím si připravíme halušky.
- Do mísy si dáme hladkou mouku s vejcem, osolíme, přidáme vodu tak, aby bylo těsto trochu řidší. Oloupeme si brambory a nakrájíme na menší kostičky, které dáme vařit do hrnce s vodou.
- Až se voda začne vařit, přes síto na halušky přidáme připravené těsto, vaříme cca 5–10 minut. Poté scedíme a přidáme do polévky. Polévku odstavíme z ohně a na závěr si osmahneme cibulku dozlatova, přidáme červenou papriku a celou směs vlijeme do polévky.
Autor receptu: Irena Balková
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!