Suroviny
- dýně Hokkaidó 1
- mrkev 2
- cibule 1
- česnek 2 stroužky
- zeleninový vývar 1 l
- kokosové mléko 200 ml
- olivový olej 2 PL
- zázvor 1 menší
- dýňová semínka 2 PL
- dýňový olej 3 PL
- konopná semínka 4 PL
- bylinky
- sůl
- pepř
Postup
- Nejprve nakrájíme dýni na menší kousky, vybereme semínka a dáme péct na 200 °C do trouby na cca 20–25 minut. Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme. Česnek oloupeme a necháme stranou. Až se dýně dopeče, oddělíme ji od slupky.
- V hrnci rozehřejeme olivový olej. Přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přihodíme česnek a chvíli ho opékáme, aby se rozvoněl. Do hrnce přisypeme dýni a mrkev. Pak zalijeme zeleninovým vývarem tak, aby byla zelenina ponořená, a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut, dokud není zelenina měkká.
- Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Do polévky přilijeme kokosové mléko a promícháme. Dochutíme solí, pepřem a špetkou bylinek. Polévku naléváme do talířů a každou porci ozdobíme dýňovými a konopnými semínky, dýňovým olejem a pepřem.
Autor receptu: Lucia Molčányiová „Ginger“
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!