Domácí chleba
- podmáslí 310 g
- bílý jogurt 50 g
- olej 3 PL
- ocet 1 PL
- vařená brambora 1
- hladká mouka 380 g
- žitná mouka 120 g
- sůl 2 ML
- cukr moučka 2 ML
- instantní droždí 1 ML
- kmín 1 ML
Domácí paštika
- kuřecí játra 1 kg
- Máslo 200 g
- smetana (min. 30%) 200 ml
- cibule 3
- česnek 6 stroužků
- brandy 100 ml
Postup
Domácí chleba
- Dáme do pekárny na základní program.
- Upečený bochník před krájením necháme vychladnout.
Domácí paštika
- Na másle osmažíme cibulku, přidáme játra, česnek, osmažíme a přidáme brandy. Necháme zchladnout, přidáme 200 g másla, 200 ml smetany, sůl, pepř, muškátový oříšek a rozmixujeme do hladka.
- Dáme do mističek, přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme sekanými mandlemi.
Autor receptu: Martina Pithartová