Suroviny
- mléčná čokoláda 300 g
- mascarpone 250 g
- smetana ke šlehání 300 ml
- borůvky 300 g
- cukr 50 g
- citrony 1/2
- máslové sušenky 200 g
- Máslo 50 g
Postup
- Sušenky si rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Borůvky dáme do hrnce s cukrem a lehce zahřejeme, poté přidáme citronovou šťávu z půlky citronu a rozmixujeme. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
- Mascarpone smícháme se smetanou. Čokoládu necháme lehce zchladnout a vmícháme do smetanového krému. Do skleničky dáme rozdrcené sušenky, čokoládový krém a přelijeme borůvkovou omáčkou. Ozdobíme čerstvými borůvkami.
Autor receptu: Jakub Lobpreis