Bruschetta
- keříková rajčata 2
- bazalka
- černé olivy
- sušená rajčata 150 g
- bageta (cibulová)
- sůl
- pepř
Žampiony
- žampiony 5
- niva 200 g
- kravské mléko
- pomazánkové máslo
- sůl
- pepř
Meloun
- žlutý meloun 1
- prosciutto 200 g
Okurka s domácím sýrem
Postup
Bruschetta
- Všechny ingredience si nakrájíme na malé kousky a smícháme v misce. Dochutíme pepřem a solí.
- Nakrájíme si bagetu na šikmá kolečka, potřeme olivovým olejem a dáme na 5 až 10 minut do předehřáté trouby na 150 ̊C. Vytáhneme a na rozpečené bagetky nandáme rajčatový tatarák.
Žampiony
- Žampiony si očistíme, vydlabeme vnitřek žampionu, do misky si nakrájíme nivu, přidáme mléko, pomazánkové máslo, sůl a pepř.
- Tyčovým mixérem rozmixujeme do konzistence hladké pomazánky. Poté žampiony naplníme a dáme zapéct do trouby rozehřáté na 150 °C na 5 až 8 minut.
Meloun
- Nakrájíme si meloun na měsíčky
- Očistíme od slupky a obalíme prosciuttem.
Okurka s domácím sýrem
- Do misky si dáme jeden bílý jogurt, zakysanou smetanu, najemno nakrájenou jarní cibulku, pepř, sůl a pořádně promícháme. Vyklopíme do čisté látkové pleny, zavážeme a dáme do lednice do sítka s miskou odležet na 24 hodin.
- Nakrájíme si okurku na kolečka, dáme kávovou lžičku domácího sýru a na to dáme plátek zauzeného lososa
Autor receptu: Adéla Kokindová