Suroviny
- hladká mouka 150 g
- máslo 30 g
- pomerančová kůra z 1/2 pomeranče
- cukr krupice 1 ML
- voda 170 ml
- vejce 2
- sůl špetka
- slunečnicový olej 1 l
Postup
- Máslo, mouku, nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr, špetku soli a vodu dáme do hlubšího hrnce a na mírném ohni začneme mícháním spojovat suroviny do celistvé hmoty. To trvá asi tři minuty, dokud se máslo nerozpustí a těsto se nezačne odlepovat od stěn hrnce.
- Těsto přendáme do mixéru, přidáme vajíčka a jemně promixujeme. Hmotu vložíme zpátky do hrnce a při mírné teplotě pokračujeme s mícháním asi 2 minuty, dokud se těsto více nezpevní a nezhoustne.
- Připravenou hmotou naplníme zdobicí sáček s hvězdičkovou koncovkou. Ve vysokém hrnci si rozehřejeme olej, do kterého postupně vytlačujeme těsto. Churros smažíme asi 3 minuty, dokud nezezlátnou. Vyjmeme je a obalujeme v krupicovém cukru smíchaném s trochou skořice.
Autor receptu: Miroslav Svoboda
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!