Suroviny
- máslové sušenky 200 g
- máslo 70 g
- mascarpone 600 g
- zakysaná smetana 250 ml
- moučkový cukr 200 g
- vanilkový cukr 1
- citronu (šťáva i kůra) 1/2
- vejce 3
Postup
Sušenky rozemeleme najemno. Smícháme s máslem a natlačíme do dortové formy. Dáme do vyhřáté trouby na 150 °C zapéct – než povrch zezlátne. Krém si ušleháme z ostatních ingrediencí.
Nalijeme na předpečený korpus a dáme péct na 170 °C. Že je upečený, poznáme, když s ním zahýbeme, není jak pudink, ale drží při sobě. Po upečení necháme vystydnout a připravíme si přeliv.
Meruňky si necháme zahřát v kastrůlku a potom je rozmixujeme. Jak budou zahřáté, trošku je přisladíme dle chuti a zahustíme solamylem s vodou. Ke konci dáme pár kapek citronu kvůli barvě. Dort polijeme přelivem a necháme vychladit. Můžeme ozdobit dle libosti.
Autorka receptu: Dominika Slavíčková