Suroviny
- mascarpone 2 vaničky
- smetana ke šlehání 2-3 vaničky
- karamelové sušenky 1 balení
- mandarinkový kompot
- maliny
- čokoládové tyčinky 5 balení
- čokoláda
- vanilkový cukr
- máslo
Postup
- V mixéru si rozmixujeme karamelové sušenky, v mikrovlnce si rozehřejeme dostatečné množství másla, kterým zalijeme rozmixované sušenky a vytvoříme korpus na cheesecake. Do misky přidáme smetanu na šlehání a vytvoříme si první vrstvu krému – jakmile máme krém dostatečně hustý, postupně přidáváme mascarpone a špetku vanilkového cukru.
- Krém vložíme na korpus a mezi první a druhou vrstvu krému vložíme čokoládové tyčinky a nakládané mandarinky. Ušleháme si druhou vrstvu krému a postup opakujeme jako u první vrstvy.
- V kastrolu si rozehřejeme máslo a přidáme čokoládu na vaření – jakmile máme rozpuštěnou čokoládu, naléváme ji na cheesecake. Na vrch můžeme přidat mandarinky s malinami. Hotový cheesecake dáme do lednice na pár hodin ztuhnout a můžeme podávat.
Autor receptu: David Kremeň
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra