Suroviny
- hladká mouka 300 g
- voda (vařící) 150 ml
- olej 2 PL
- sůl 1/2 ML
- vejce 1
- vodka 2 PL
- vepřové maso 250 g
- hovězí maso 250 g
- voda 100 ml
- cibule 4
- petržel
- kopr
- sůl
- pepř
Postup
- Mouku smícháme se solí, vejcem, olejem a vodkou, přidáme vařící vodu a rychle zamícháme.
- Jemně nakrájíme cibuli a promícháme ji s masem a kořením. Přidáme vejce, sůl, koření, kopr a petržel.
- Z těsta vytvoříme malé tenké placky. Na jednu půlku placky dáme masovou směs a těstíčko slepíme k sobě tak, že se nám utvoří kapsa. Čebureky usmažíme na pánvi a můžeme podávat.
Autor receptu: Ljuba Jarusevyč / Janáková