Suroviny
- červená řepa 4
- olivový olej 200 ml
- med 4 PL
- vinný ocet 2 PL
- pomerančová šťáva z 1 pomeranče
- tymián 2 snítky
- zázvor 3 cm
- balkánský sýr 200 g
- zakysaná smetana
- polníček
- vlašské ořechy hrst
- sůl
- pepř
Postup
- Řepu nakrájíme na co nejmenší plátky, vinný ocet, pepř, cukr, sůl a med svaříme. Přidáme olej, šťávu z pomeranče, tymián a zázvor, šťávu slijeme do marinády. Marinádu nalejeme do sáčku, přidáme řepu a necháme 24 hodin uležet.
- Plátky řepy naaranžujeme na talíř, posypeme polníčkem, přidáme nastrouhaný balkán, kysanou smetanu a ozdobíme oříšky.
Autor receptu: Miloslav Milička