Suroviny
- hovězí svíčková 300 g
- rukola 100 g
- parmazán 50 g
- olivový olej 5 PL
- citronová šťáva 2 a 1/2 ML
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- kapary (volitelné)
- bylinky (bazalka nebo petržel)
Postup
- Hovězí svíčkovou zabalíme do potravinové fólie a dáme ji na 1 hodinu do mrazáku, aby bylo maso tuhé a snadněji se krájelo na tenké plátky. Poté maso vyjmeme z mrazáku a pomocí ostrého nože nakrájíme na tenké plátky.
- Plátky masa rozložíme mezi dva listy potravinové fólie a lehce je rozklepeme pomocí paličky na maso, aby byly co nejtenčí.
- Na pět talířů rovnoměrně rozložíme rukolu. Na rukolu položíme tenké plátky hovězího masa. Plátky masa pokapeme olivovým olejem a citronovou šťávou.
- Osolíme a opepříme podle chuti. Posypeme carpaccio hoblinami parmazánu. Pokud máme rádi kapary, přidáme je na maso. Ozdobíme čerstvými bylinkami dle chuti.
- Carpaccio podáváme ihned, ideálně s čerstvým pečivem nebo bagetou.
Autor receptu: Lucia Sosna
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!