Cannoli
- hladká mouka 125 g
- vepřové sádlo 10 g
- cukr krupice 5 g
- víno Marsala 50-75 ml
- olej (na smažení)
Náplň
- ricotta 500 g
- pistácie 70 g
- pomerančová kůra 1 PL
- čokolada 2 PL
- moučkový cukr 100 g
Postup
Cannoli
- V míse smícháme prosátou mouku s cukrem krupice. Přidáme změklé sádlo, které se snažíme prsty co nejvíce zapracovat do mouky. Poté přilijeme 50 ml vína Marsala a vypracujeme těsto, které by mělo být hladké a elastické.
- Pokud je těsto příliš suché, přidáme další víno. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do lednice. Mezitím si připravíme náplň.
Náplň
- Ricottu dáme do misky, přidáme cukr moučku a důkladně promícháme. Jakmile je ricotta dokonale hladká, přidáme lžíci nasekaných pistácií, dvě lžíce nasekané čokolády a lžíci nasekané kandované pomerančové kůry. Promícháme, zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice.
- Odpočinuté těsto dáme na lehce pomoučený vál a vyválíme z něho co nejtenčí plát. Vykrajovátkem o průměru 8 cm vykrajujeme kolečka, která natočíme na cukrářské trubičky o průměru 2 cm.
- Spoj těsta zlehka potřeme vodou a prstem dobře stlačíme. V opačném případě by se těsto při smažení rozpojilo.
- Smažíme ve velké vrstvě oleje na 160 °C dozlatova (včetně trubiček). Při smažení by se měly na těstě utvořit puchýřky. Přebytečný olej necháme okapat na papírové utěrce. Po zhruba 5 minutách stáhneme cannoli z trubiček a necháme je vychladnout na mřížce.
- Plníme je pomocí cukrářského sáčku ochucenou ricottou. Oba konce namočíme do nasekaných pistácií a posypeme cukrem moučka.
Autor receptu: Adéla Konewka
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!