Suroviny
- hořká čokoláda (víc než 50%) 150 g
- mléčná čokoláda 200 g
- máslo 120 g
- holandské kakao 2 PL
- hladká mouka 100 g
- moučkový cukr 50 g
- cukr krystal 50 g
- maliny 400 g
- vejce 3
Postup
- Předehřejeme si troubou na 180 °C. Máslo si rozehřejeme v kastrolu na sporáku do zlatavé, až světle hnědé barvy. Mezitím, co se máslo roztéká, smícháme dohromady oba cukry a kakao. Až bude mít máslo správnou barvu, vypneme sporák a dáme do toho 150 g čokolády, máslo je hodně horké a čokoláda se v něm rozpustí.
- Pak to zamícháme a necháme trošku vychladnout (4 minuty). Poté směs nalijeme do cukru a kakaa, zamícháme, ať se vše spojí, přidáme po jednom vejce a každé dobře promícháme. Jako předposlední krok přidáme mouku a také důkladně promícháme.
- Nakonec přidáme nakrájenou mléčnou čokoládu a pak už stačí dát směs do formy obložené pečicím papírem. Pečeme 15 až 35 minut. Jestli je hotovo, poznáme tak, že se bude povrch trošku lesknout. Ke konci dáme mražené maliny do hrnce a rozvaříme je, přidáme 2 lžičky cukru.
Autor receptu: Vanda Vyleťalová
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!