Suroviny
- tygří krevety 15
- česnek 2 stroužky
- rum (12letý Appleton Estate) 100 ml
- hovězí vývar 100 ml
- máslo 50 g
- hladkolistá petržel hrst
- sůl 1 ML
- olivový olej
- citrony
- kváskový chleba
- sůl
- pepř
Postup
- Krevety očistíme od střívka a krunýře, hlavy necháme. Krevety marinujeme v olivovém oleji, česneku, citronové šťávě, soli a pepři. Na rozpálené litinové pánvi pokapané olivovým olejem rychle opečeme krevety z obou stran (změní barvu), poté přilijeme panák rumu a zapálíme. Necháme vyhořet alkohol a ihned krevety vyndáme.
- Do pánve přidáme vývar a necháme zredukovat, poté již mimo žár zašleháme studené máslo. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Krevety servírujeme s opečeným chlebem, domácí aioli, omáčkou z krevet a natrhanou petrželkou.
Autor receptu: Kryštof Kučera
Všechny recepty najdete také v aplikaci Prima Zone v sekci Prostřeno! A to dříve než na webu!