Suroviny
- avokádo
- chleba
- směs koření (paprika, česnek, chilli, medvědí česnek)
- citrony
- vejce
- uzený losos
- sůl
- pepř
Postup
- Rozkrojíme si avokádo napůl, poté z něj vyjmeme pecku. Následně vyjmeme pomocí lžíce zralé avokádo ze slupky. Dáme ho do misky a pomocí vidličky ho „rozmačkáme“. Poté do něj nakapeme citrón, špetkou soli osolíme, přidáme koření dle potřeby. Vše pečlivě ochutnáme a podle chuti případně přidáme další koření.
- Nakrájíme si chléb na plátky a poté dáme na minutku do topinkovače. Následně si nahřejeme pánev a na másle či olivovém oleji osmažíme vejce (volské oko). Namažeme si avokádovou pomazánku na chleba, na to položíme plátek uzeného lososa a navrch posadíme volské oko. Na závěr posypeme kořením, které je v pomazánce, případně osolíme a opepříme.
Autor receptu: Karolína Hajošová