Suroviny
- chřest 200 g
- avokádo 2
- mladá cibulka 3
- pomeranč 2
- koriandr 1 svazek
- citrony 1
- olivový olej
- balsamico
- chilli olej
- med 1 ML
- sůl
- pepř
Postup
- Stonky chřestu očistíme. Chřest si nakrájíme na menší kusy, 3–4 cm dlouhé, vložíme do vroucí vody. Vaříme cca 3 minuty a následně vložíme na minutu do mísy s ledovou vodou. Nakonec z vody vyndáme a necháme odpočívat.
- Do mísy si připravíme na plátky nakrájené oloupané avokádo, najemno nakrájenou jarní cibulku i s natí a segmenty pomeranče. (pomeranč takzvaně vyfiletujeme). Najemno nasekaný koriandr. Přidáme chřest a promícháme.
- V malé míse či hrnku si připravíme zálivku – podle chuti a oka olivový olej, sůl, pepř, případně chilli/chilli olej, lžičku medu, balsamico olej a citronovou šťávu.
Autor receptu: Tomáš Chlup