Suroviny
- parmazán 90 g
- petrželová nať 1 svazek
- cibule 40 g
- česnek 1 stroužek
- olivový olej 15 g
- máslo 40 g
- rýže arborio 300 g
- bílé víno 200 g
- voda 700 g
- kuřecí bujón 1 kostka
- houby 200 g
- sůl 1 a 1/2 ML
- čerstvě namletý pepř 1 ML
Postup
- Nastrouháme parmezán a odložíme si ho stranou do misky. Nasekáme petrželovou nať a odložíme si ji stranou do misky. Nasekáme si cibuli a česnek nadrobno a dáme do hrnce s olivovým olejem, 20 gramy másla a restujeme cca 10 minut.
- Přisypeme propláchnutou rýži a restujeme cca 10 minut, přilijeme víno a zamícháme. Přidáme vodu, bujón, houby, sůl, pepř a vaříme 10 minut. Přidáme 20 gramů másla, odloženou nasekanou petrželku, 50 gramů nastrouhaného parmezánu a za stálého mícháni vaříme na mírném ohni 2 minuty.
- Podáváme se zbylým strouhaným parmezánem a orestovanými houbami.
Autor receptu: Kateřina Mátlová