Suroviny
- olej 1 lžíce
- houby (čerstvé nebo mražené, nejlépe hřiby nebo houbové směsi) 400 g
- zeleninový vývar
- hladkolistá petržel
- česnek 2 stroužky
- bílé víno 100 ml
- sůl 1 špetka
- telecí kýta (nakrájená na 8 plátků) 600 g
- přepuštěné máslo 100 g
- hladká mouka (na obalení masa) 2 lžíce
Postup přípravy
- Telecí kýtu nakrájejte na 8 tenkých plátků. Opatrně je naklepte hladkou částí paličky na maso, abyste je nepotrhali. V dlaních zmáčkněte 2 stroužky česneku, aby omáčku příjemně provoněl. Pokud jste milovníci česneku, můžete jej i pokrájet.
- Na zpěněný olivový olej hoďte česnek a houby, osmahněte je a zalijte vínem. Stroužky česneku vyndejte a přidejte trochu zeleninového vývaru. Základ lehce osolte a zasypte petrželkou. Pokud není omáčka ještě docela spojená, vykrojte asi oříšek másla a obalte jej v hladké mouce a přidejte do houbové omáčky. Báječně vám pomůže v jejím propojení.
- Telecí plátky obalte v hladké mouce a velmi zprudka je osmažte na olivovém oleji, tak 2 minuty po každé straně, aby v nich zůstala šťáva. Přidejte houby.
- Pánev od hub propláchněte vývarem. Přidejte jej k masu s houbami a vše promíchejte. Servírujte na talíře a popřejte dobrou chuť.