Suroviny
Postup přípravy
- Hlávku zelí překrojte nejdřív na polovinu a půlky rozdělte na čtvrtky. Podél řezné strany krájejte na velmi slabé nudličky a dejte je do velké mísy. Přidejte sůl s kmínem a rukou promněte. Nechte chvilku odležet v chladu.
- Mezitím očistěte a nastrouhejte karotku. Z citronu nastrouhejte 1/4 lžičky kůry a pak z něj vymačkejte šťávu. Smíchejte ji s cukrem, kůrou a olejem.
- Do odleželého zelí, které pustilo šťávu, přidejte nastrouhanou karotku a citronovou zálivku. Promíchejte a servírujte.
- Jana: „Salát můžete ozdobit i jedlými kvítky, jako je například chrpa nebo sedmikráska. Nebojte se experimentovat a využívejte všeho jedlého, co vám příroda v létě nabízí.“