Suroviny
- Olivový olej 4 lžíce
- mlěté hovězí maso 400 g
- Česnek 2 stroužky
- tymiánové lístky 1 lžíce
- sušené chilli šupinky 1 lžíce
- Špagety 300 g
- rajčatové pyré 2 lžíce
- suché bílé nebo růžové víno 6 lžic
- červená a žlutá oválná cherry rajčata 275 g
- černé olivy 75 g
- nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
- parmazán
Postup přípravy
- Na velké pánvi rozehřejte 1 lžící olivového oleje a dejte opékat mleté maso, česnek, tymián a chilli. Vařte 6-8 minut, dokud směs nezhnědne a všechny hrudky a žmolky rozbíjejte dřevěnou lžící.
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu – 12-15 minut.
- Do směsi z mletého masa vmíchejte rajčatové pyré, hodně soli a pepře, přidejte víno a vařte 5-6 minut, občas promíchejte.
- Do směsi přidejte rajčata a olivy a pár minut vše dobře prohřejte.
- Okapané těstoviny promíchejte se zbytkem oleje, citrónovou kůrou a šťávou. Přidejte je do pánve se směsí z mletého masa. Navrch posypte nastrouhaným parmazánem a podávejte.