Najděte si recept
Na co máte chuť?

Fettuccine s hříbky
Práce s čerstvými houbami vyžaduje rychlost, protože se nedají moc dlouho skladovat. V lednici snadno chytnou plíseň, případně se do nich pustí nějaký zbloudilý červík. Někdo houby po očištění opepří, právě proto, aby se jim plíseň vyhnula. Nejlepší recept na to, aby čerstvé hřiby nezplesnivěly, je však jen jeden: rychle je sníst. Tak nasekejte ty sametové kluky do pánve a zkuste tuhle ultra jednoduchou úpravu.
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- menší, tvrdší hříbky 12 ks
- těstoviny fettuccine 4 klubka
- čerstvý rozmarýn 2 snítky
- čerstvý tymián 2 snítky
- hladkolistá petržel, nasekaná 1 hrst
- Česnek 4 stroužky
- šťáva z půlky citrónu
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- Máslo 1 lžíce
- Parmezán
- Olivový olej
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Fettuccine vařte 10–12 minut, podle toho, zda je máte radši na skus či do měkka.
- Očištěné celé houby (neoddělujte nohy od hlaviček) nakrájejte na plátky, stejně jako stroužky česneku. Rozpalte pánev s pořádným cákancem olivového oleje a přidejte houby s česnekem, otrhané snítky tymiánu, rozmarýnu a vše restujte asi 5 minut. K orestovaným houbám přidejte lžíci másla a uvařené fettuccine, s douškem vody, ve které se pasta vařila.
- Těstoviny s houbami prohoďte, zakápněte je citronovou šťávou a olivovým olejem, dosolte, opepřete je čerstvě namletým pepřem a přisypte nasekanou petržel. Stačí již jen naservírovat a štědře postrouhat parmezánem.
Když jídlo, tak ThinkFood.cz
ThinkFood.cz je blog o všech skvělých „když“ kolem jídla. Protože nejlepší jsou chvíle, když se něco děje. U sporáku, u stolu, s přáteli.
ThinkFood.cz je blog o jídle, nad kterým přemýšlíte. Vařte, jezte… a přemýšlejte.
ThinkFood na jaře 2013 založila Kateřina Obrazová a pod jejím vedením ho připravuje Idealab. Zajímá nás kvalitní jídlo, suroviny a recepty, ale i širší souvislosti okolo jídla. Přidejte kvalitní design, fotografie a jste tady správně.