Suroviny
- máslo 30 g
- olivový olej 30 ml
- cibule 1 ks
- máslová dýně (oloupaná) 500 g
- tymián (čerstvý) 15 g
- patizon (mini)
- cuketa 1 ks
- bulgur (nebo kuskus při podávání)
- bílé fazole (nebo cizrna) 1 plechovka
- bazalka (čerstvá)
Postup přípravy
- Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olej a orestujte na plátky nakrájenou cibuli, aby byla tak napůl uvařená. Přidejte dýni a tymián a opékejte asi 5 minut, dokud nebude dýně skoro uvařená. Přidejte cuketu nakrájenou na kostičky a patizony nakrájené na plátky a opékejte dalších 3-5 minut, až budou uvařené. Dejte stranou.
- Uvařte bulgur nebo kuskus, podle návodu na obalu. Fazole přidejte 3 minuty před koncem vaření, aby se prohřály. Vmíchejte zeleninu do bulguru nebo kuskusu, a podávejte ozdobené bazalkou.