Suroviny
- pražma 2 ks
- mořská sůl 1 kg
- citron 4 ks
- tymián 1 hrst
- bílek 4 ks
- rozmarýn
- hladkolistá petržel
Postup přípravy
- Udělejte si citronovou sůl. Nastrouhejte omyté citrony a kůru smíchejte se solí. Pečte v troubě při teplotě 105 °C přibližně 60 minut.
- Nasekejte bylinky (pár si jich dejte stranou). Ušlehejte bílky do řídké pěny a smíchejte s citronovou solí a bylinkami.
- Pražmy omyjte, osušte, do břicha vložte zbylé větvičky bylinek a pár koleček citronu. Pekáč vyložte pečicím papírem, na který rozložte polovinu solné směsi, položte ryby, zakryjte druhou půlkou solné směsi (hlavu ani ocas nemusíte) a pečte na 220 °C přibližně 20–25 minut až krusta zezlátne.