Suroviny
- kuřecí stehno 250 g
- červené víno 2 dcl
- cukr 50 g
- sůl
- rozmarýn 5 g
- kedlubna 100 g
- červená řepa 100 g
- solamyl 5 g
- olej 2 dcl
- kuřecí kůže 100 g
- jedlé květy 1 g
- ocet 1 cl
- olivový olej 2 cl
- solná drůbeží šťáva 1 dcl
- máslo 20 g
Postup přípravy
- Kuřecí stehna nakrájíme na malé kousky. Na oleji opečeme šalotku a přidáme kuřecí prsa. Lehce opečeme a přidáme rozmarýn.
- Zalijeme červeným vínem, přidáme drůbeží šťávu a rozvaříme do měkka. Na konec přidáme olivový olej a máslo. Červenou syrovou řepu rozmixujeme s octem, cukrem a solí. Procedíme a vymačkanou šťávu smícháme se solamylem a přivedeme k varu a vytvoříme hustou omáčku.
- Kůže z kuřat usmažíme do křupava a důkladně osolíme, aby zůstaly křupavé. Kedlubnu nakrájíme na plátky a lehce necháme povařit v řepné omáčce. Hned podáváme. Pokrm doplníme jedlými květy a bylinkami.