Suroviny
- máslo 120 g
- cukr 150 g
- vejce 3 ks
- mléko 5 lžic
- šťáva z pomeranče
- citronová šťáva
- mouka 200 g
- kypřicí prášek do pečiva 2 lžičky
- tuk
- mouka
- cukr
- šlehačka
Postup přípravy
Formu na chlebíček či srnčí hřbet vymažte tukem a vysypte hrubou moukou. Zapněte troubu na teplotu 170 °C. Změklý tuk dobře utřete s cukrem, postupně přidejte vejce, ostatní suroviny a dobře našlehejte (nejlépe elektrickým šlehačem).
Kypré těsto rozetřete do připravené chlebíčkové formy a povrch uhlaďte stěrkou. Vložte do předehřáté trouby a asi 40 minut pečte dozlatova. Upečený chlebíček pocukrujte a vychladlý pokrájejte na plátky.