Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pomalu pečená rebarbora

6–8 porcí
do 2 hodin
Pomalu pečená rebarbora
Pomalu pečená rebarbora Autor: isifa.com
Rebarboru všichni známe jako nedílnou součást koláčů. Ale můžete ji i smíchat s cukrem, šťávou a kůrou z pomerančů a pomalu ji upéct. Takto upravenou rebarboru podávejte se zmrzlinou.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Roztopte troubu na 120 °C, u plynové na stupeň ½ .
  2. Rebarboru očistěte a nakrájejte na 6–8cm kousky a dejte je do nekovové zapékací mísy, posypte je cukrem, pomerančovou kůrou a dobře rebarboru ve směsi obalte. Přelijte pomerančovou šťávou a přikryjte pokličkou. Jestliže mísa nemá poklici, přikryjte jí pečicím papírem nebo hliníkovou fólií.
  3. Rebarboru pečte uprostřed trouby asi 1–1 ½ hodiny, nebo dokud nebude měkká.
  4. Vyndejte rebarboru z trouby a nechte vychladnout.
  5. Podávejte v pokojové teplotě nebo vychlazenou, se zmrzlinou. V lednici vydrží upečená rebarbora 3–4 dny.
Reklama

Pomalu pečená rebarbora Foto: isifa.com

Pomalu pečená rebarbora. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama