Suroviny
- rebarbora 800 g–1 kg
- cukr krupice 250 g
- pomerančová šťáva (ze 2 pomerančů)
- pomerančová kůra (ze 2 pomerančů)
- zmrzlina
Postup přípravy
- Roztopte troubu na 120 °C, u plynové na stupeň ½ .
- Rebarboru očistěte a nakrájejte na 6–8cm kousky a dejte je do nekovové zapékací mísy, posypte je cukrem, pomerančovou kůrou a dobře rebarboru ve směsi obalte. Přelijte pomerančovou šťávou a přikryjte pokličkou. Jestliže mísa nemá poklici, přikryjte jí pečicím papírem nebo hliníkovou fólií.
- Rebarboru pečte uprostřed trouby asi 1–1 ½ hodiny, nebo dokud nebude měkká.
- Vyndejte rebarboru z trouby a nechte vychladnout.
- Podávejte v pokojové teplotě nebo vychlazenou, se zmrzlinou. V lednici vydrží upečená rebarbora 3–4 dny.