Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Polévka z pórku a cibule s ementálem

4 porce
do 1 hodiny
Polévka z pórku a cibule s ementálem
Polévka z pórku a cibule s ementálem Autor: archiv Prima
Další recept z pera šéfa Zdeňka Pohlreicha. Tentokrát skvělá sýrová polévka s pórkem a cibulí, kterou vám uvaří v pořadu Teď vaří šéf.
Reklama

Všechny recepty z 20. dílu s tématem SÝRY najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Reklama

Postup

  1. V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a pórek. Základ osolte, opepřete, přidejte snítku tymiánu a nechte 10–15 minut vařit doměkka.
  2. Mezitím bílý chleba nakrájejte na kostičky a opečte na pánvi. Potom k nim dejte rozpustit kousek másla, aby měly lepší chuť.
  3. Změklou směs s pórkem zalijte nejdříve vínem, potom vývarem a chvíli povařte.
  4. Pak přisypte nastrouhaný ementál a nechte ho rozpustit.
  5. Polévku nalijte do talíře, posypte opečenými krutony a opepříme.
Reklama

Polévka z pórku a cibule s ementálem Foto:

Polévka z pórku a cibule s ementálem Foto:

Polévka z pórku a cibule s ementálem Foto:

Polévka z pórku a cibule s ementálem, foto: archiv Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama