Polévka z pečené brokolice a fenyklu
Zdroj: KitchenStory.cz
Polévka z pečené brokolice a fenyklu
Zdroj:
KitchenStory.cz
Moje hodnocení
7x
V době, kdy stoupá množství chřipkových virů a imunita koncem zimy klesá, se hodí každá porce vitaminů. Zvlášť pokud se skrývá v lahodné polévce, na které si zaručeně pochutnáte.
4 porce
30 minut
Suroviny
menší brokolice
1 ks
střední fenykl
1 ks
Česnek
3 stroužky
čerstvý špenát
1 velká hrst
zeleninový vývar nebo voda
1 litr
Olivový olej
šťáva z 1/2 citronu
Sůl
čerstvě namletý pepř
K servírování
dýňová semínka
nať z fenyklu
Smetana
Olivový olej
čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
Brokolici s fenyklem nakrájejte na menší kousky a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Přidejte stroužky česneku i se slupkou, to aby se nezačal hned připalovat. Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem. Takhle je všechno připravené, aby mohlo jít společně do trouby. Alespoň na 15 minut na 200 °C, dokud nezačne zelenina lehce zlátnout – tím dostanetedo polévky výraznější chuť.
Jakmile budete mít zeleninu lehce opečenou, dejte ji všechnu do hrnce společně s čerstvým špenátem a zeleninovým vývarem. Opečený česnek vymáčkněte ze slupky a přidejte k zelenině. Nechte chvíli vařit, ale jen tak, aby se polévka prohřála. Čím déle se bude zelenina vařit, tím bude ztrácet barvu a vitamíny. Chcete přece krásnou zelenou polévku, ne? Nakonec polévku nezapomeňte dochutit solí, pepřem a citronovou šťávou.
Dýňová semínka krátce opražte na pánvi, ať jsou krásně křupavá. Teď už je vše připravené, abyste mohli polévku doladit na talíři. Kapka smetany, nať z fenyklu, dýňová semínka a lehké pohlazení olivovým olejem.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.