Suroviny
Postup přípravy
1. Zeleninu očistíme. Maso a kosti krátce opláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce společně se zeleninou, libečkem a celým kořením. Zalijeme studenou vodou a pomalu vaříme pod pokličkou asi 2,5 hodiny od doby varu. V žádném případě nedopustíme, aby polévka vřela klokotem, zakalila by se. Pěnu ani není nutné sbírat.
2. Po vypnutí tepla necháme hovězí vývar asi deset minut stát, aby se vše usadilo. Uvařenou zeleninu vyjmeme a nakrájíme. Potom hotovou polévku přecedíme a vložíme do ní zvlášť uvařené nudle, nakrájenou zeleninu, na kostičky nakrájené uvařené maso.
3. Játrové knedlíčky připravíme tak, že syrová játra rozmixujeme spolu s česnekem, solí a majoránkou. Přidáme strouhanku a tvoříme kuličky, které vkládáme do vroucí polévky až na konec. Povaříme a podáváme hojně posypané sekanou zelenou petrželkou či pažitkou.