Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pohanka s jogurtem a jahodami

4 porce
do 30 minut
Pohanka s jogurtem a jahodami
Pohanka s jogurtem a jahodami Autor: Jezte česky
Ideální snídaně vám dodá dostatek energie, nezatíží vaše tělo ničím škodlivým a ještě si na ní pochutnáte :) Přesně taková je tato pohanková kaše, přidejte do ní jakékoli oblíbené ovoce a nebojte se ani různých ořechů, semínek či sušeného ovoce.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Pohanku vsypte do hrnce a zalijte vodou přibližně 1 cm nad okraj. Přiveďte k varu a za průběžného míchání vařte, než se změní v kaši, asi 7 minut. Nechte vychladnout.
  2. Hotovou pohanku smíchejte s vanilkovým cukrem a bílým jogurtem. Přendejte do misek a ozdobte na plátky nakrájenými jahodami.
  3. Prima tip: Vanilkový cukr můžete nahradit medem. Specifickou chuť pohanky zamaskuje mletá skořice.
Reklama

Pohanka s jogurtem a jahodami  Foto: Jezte česky

Pohanka s jogurtem a jahodami. Foto: Jezte česky

 

Jezte česky

JEZTE ČESKY– rok v naší kuchyni

Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám. Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

Vydalo nakladatelství Smart Press

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama