reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Houbičky nakyselo
Autor: Slepičárna blog Houbičky nakyselo

Houbičky nakyselo

Hodnoceno: 6x
K vínu, k sýrům, jen tak navečer. Houbičky nakyselo jsou ideální podzimní pochoutkou, kterou si nemůžete nechat ujít. Tak šup do lesa, ať máte z čeho zavařovat! :)
do 30 minut

reklama

Suroviny

reklama

Postup

  1. Očistěte houby, větší nakrájejte, malinké nechte celé.
  2. Do velkého hrnce nalijte půl litru vody, přidejte ocet, bobkové listy, nové koření, pepř, hořčičná semínka, sůl a na kolečka nakrájené šalotky.
  3. Přiveďte k varu. Jakmile to v hrnci začne bublat, přidejte houby a vařte 5 minut, sem tam zamíchejte. Nechte trošku vychladnout.
  4. Mezitím si připravte čisté skleničky s uzavíratelnými víčky, mně to vyšlo na 6 menších zavařovaček. Naplňte je houbami až po okraj a zalijte lákem. Uzavřete víčky a sterilujte ponořené v hrnci s vodou při 80 °C asi 20 minut.
  5. Nebo to udělejte ještě snadněji. Vložte je víčky dolů do myčky a nechte “projet” programem s nejvyšší možnou teplotou. Nechte je aspoň 2 týdny uležet. 

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

reklama

Související témata: Malá jídla

reklama