Suroviny
- kuřecí maso 8 ks
- mrkev 1 ks
- celer 1 ks
- petržel 1 ks
- pepř 1 hrst
- koření nové 1 hrst
- bobkový list 6 ks
- petržel 2 hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Do velkého kastrolu nalijeme studenou vodu – tolik, kolik chceme polévky a jak ji chceme silnou. Do studené vody vhodíme umyté kuřecí maso, přidáme pepř celý, bobkový list a nové koření. Ohřejeme vodu do varu, poté ztlumíme a necháme probublat. Vaříme do té doby, než se nám na povrchu objeví mastná oka a kuře bude uvařené. Čím déle necháme vařit, tím lepší a silnější vývar je.
Mezi vařením vývaru si nastrouháme mrkev, petržel a celer.Po uvaření vývaru vyndáme kuřecí křídla, necháme chviličku vychladnout, vybereme kuličky koření a vývar necháme stále malinko ohřívat. Obereme maso a vhodíme ho do polévky. Přidáme nastrouhanou zeleninu. Opepříme a přidáme nasekanou petrželku.
Počkáme, až je zelenina uvařená, a můžeme podávat.