Suroviny
Postup přípravy
V mouce uděláme důlek, do kterého rozklepneme vajíčka. Postupně je rozmícháme v mouce, až vznikne vláčné tužší nudlové těsto (podle potřeby můžeme přidat trošku vody), které zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice odpočinout. Poté těsto rozválíme a rozřežeme na čtverečky 4 x 4cm, z nichž jdou vytvořit všechny základní druhy plněných těstovin.
Náplň: Mleté maso, kde je i pikantní chorizo, osmahneme na pánvi s pokrájenou cibulkou, osolíme, opepříme, přidáme bazalku a po vychladnutí zapracujeme ricottu. Naplníme těstoviny, dobře utěsníme a uvaříme je v osolené vodě.
Houby osolíme a okmínujeme a na cibulce podusíme doměkka. Nakonec je podlijeme smetanou a ještě chvíli dusíme či vaříme. Houbovou směs poté rozmixujeme a vzniklou omáčkou přelijeme plněné těstoviny.